SD

 Sagadoodles

En erfaren oppdretter av den originale

              Australian Labradoodlen

Australsk Labradoodle

"Sosial", "smart" og "kjærlig" er ord som kjennetegner den australske labradoodlen.

I 1970 introduserte Royal Guide Dog Association i Australia en blanding mellom puddel og labrador i sitt avlsprogram av førerhunder. Blandingen skulle være et allergivennlig alternativ til puddelen. Labradoodlen ble gradvis så populær at oppdrettere over hele Australia startet å jobbe med finjustering av blandingen, med et mål om å utarbeide en vennlig, glad, "happy go lucky", lettrent, frisk og lavtrøytende hundetype. 

Om oss

Saga Doodles er en godt etablert oppdretter av Australsk Labradoodle. Vi holder til i landlige omgivelser på Fjære, mellom Sandefjord og Larvik 

FØLG MEG

Rasestandard


Den Australske Labradoodlen kommer i tre størrelser, mini, medium og standard.  

Den ideele pelsen er lavt til ikke røytende.Vårt avlsprogram


Våre avlshunder bor hos nøye utvalgte forverter. Tispene får max 2 kull i løpet av livet og de må være over 2 år gamle før første kull. Vi parrer aldri en tispe på to løpetider etter hverandre.

VALPEVISNING


Når valpene har fylt 6 uker tar vi imot besøk av familiene på reservasjonslisten for kullet. I vinterhalvåret besøkes valpene innendørs og om sommeren (hvis fint vær) besøker man ute i en av de fine valpegårdene våre. Det settes opp egne tidspunkt for besøk.

En liten filmsnutt av valpene fra en av våre "valpevisninger"

Hvorfor velge Australsk Labradoodle

Den Australske Labradoodlen er kjent for sitt vennlige gemytt. Den er lettlært og passer fint for førstegangskjøpere så vel som erfarne hundefolk.


"Happy go lucky", sprek på tur, men også glad i hjemmekosWALA - Worldwide Australian Labradoodle AssociationLavtrøytende

Hvorfor velge Saga Doodles

Helse og gemytt kommer først. Alle avlshundene i vårt program AD og HD røntges. Vi øyelyser og sjekker for patellaluksasjon.  Det tas også nødvendige DNA og gentester av avlshundene.

Valpene blir vaksinert, chippet, helsesjekket og får 3 ormekurer før avreise. Innehaver og flere av de ansatte har instruktør -og adferds-utdannelse. Hos oss "nerdes" det på høyt nivå og valpene følger en mijøtrening og sosialiseringsplan som er nøye tilpasset sin alder samt personlighet. Valpene preges både utendørs og innendørs, tas med til nye miljøer, får møte ulike mennesker og dyr og går gjennom en adferdstest i 7 uke. Ved hjelp av adferdstesten samt erfaringen vi opparbeider oss med hvert valpekull frem til de er 8 uker gamle - blir valpene fordelt på de ulike familiene. Saga Doodles er godkjent og medlem av Wala.orgØnsker du å komme på valpelisten hos oss, får du tilsendt et spørreskjema. Her svarer du på spørsmål som i neste omgang vil hjelpe oss å finne den valpen vi mener passer best hjemme hos nettopp deg. Når man har takket ja til valp fra et kull, får man tilsendt link til valpegruppen på facebook. Her leggges det ut bilder, videosnutter og informasjon i tiden frem til man henter valpen sin. Vi sender en valpemappe på mail med mengder av informasjon om alt fra stuerenslighet, valpeoppdragelse og pelsstell. Ved henting av valpen, går man gjennom et 2-timers mini-kurs.
Vi tilbyr valpebarnehage, hundehotell og har en butikk med alt av nødvendig utstyr til valpen din.
Vi er der hele veien og er ikke lenger enn en telefon eller mail unna, hvis du skulle trenge svar på spørsmål eller trenger litt støtte i valpeholdet.

Om noe skulle skje og dere ikke lenger har mulighet til å ha valpen, tar vi den selvsagt tilbake.


Tilbakemeldinger

"Hei

Vi hygger oss så veldig med Effy. Hun er superfin -og så utrolig vakker! Alt har gått bra. Lang biltur, båtturen over til øya vi bor på om sommeren. Hun sover og spiser og blir tøffere for hver dag som går." Det er en STOR lykke for oss. Takk og takk!"


Monica, Uvdal

"Du, må bare skryte litt mer av deg og dine Australske Labradoodler, vi er så glade og imponerte, han går rett inn i hjertet på folk, de stopper på gaten og skryter av han, på Gardemoen gikk han rolig rundt og damen bak skranken kom ut for å kose med han, hadde han med på jobb idag og han la seg ned under stolen min. Han er bare god!  lVet ikke om det er rasen, eller om vi bare har hatt sykt flax, rolig, tullete, morsom, fin å trene og veldig sosial."


Troels, Svalbard

""Hei!

Turen hjem gikk kjempefint. Han er en skikkelig godgutt og har funnet seg godt til rette. Han sov så godt i natt, ikke et knyst, han sov på puta i sengen til vår datter. Idag har vi kost oss hjemme, utforsket og blitt kjent. Han er en lykkepille og knytter fort bånd. Han har fått navnet Milo og kommer allerede løpende når vi roper på ham. Takk for tilliten og for at vi fikk denne flotte karen hjem til oss!"


Heidi, Svelvik