HVA BØR DU TENKE PÅ FØR DU KJØPER VALP?

 

 


 

Å endelig ha kommet dit at man føler man har tid til et nytt lite familiemedlem, er en god følelse. Man går nå inn i en svært spennende tid. Det er imidlertid mye som skal være på plass før man går til anskaffelse av en liten valp med stor personlighet. Pågangen for valp er større enn noen gang og selv om de fleste har planlagt kjøpet over lengre tid og er godt forberedt, føler vi oss forpliktet til å informere litt .… Før du sender oss en valpesøknad, vil vi at du tenker nøye igjennom følgende:


DETTE SKAL DU TENKE PÅ FØR DU GÅR TIL ANSKAFFELSE AV VALP (et ganske så strengt lite skriv):


-Du/dere må ha satt av minimum 3-4 uker med fri fra dagen dere henter valpen. Denne perioden skal brukes flittig til å bli kjent, vise valpen verden og til å trene på å være alene hjemme. Har man anledning til å ta med valpen på jobb, trenger man ikke å ta ut like mye fri. Det må også beregnes tid i etterkant av denne perioden der man tar kortere arbeidsdager, kommer hjem for å lufte i lunsjen etc (med mindre man har noen som kan hjelpe med luftingen på dagtid)


-Det koster å ha hund. Dere må ha råd til en god hundeforsikring, kvalitetsfór kjøpt hos veterinær/dyrebutikk, utstyr, leker, kurs og veterinæroppfølgeing (både forutsett og uforutsett)


-Alle i familien må være enige i at det skal komme en valp i hus


-Er du i et parforhold, bli enige allerede nå om hvem som beholder hunden hvis det skulle ta slutt


-Du må være forberedt på søvnløse netter, møbler som blir gnaget på, ting som blir ødelagt og en liten voffs som overhodet ikke synes det er gøy å trene på å være alene hjemme


-Valper er pirayakrokodiller. Det blir ikke et Disney-eventyr. Du får ikke en rolig valp –du får en liten pøbel som biter på alt og alle, som tisser og bæsjer inne og som stikker av med ting hele tiden. Små barn kan bli redd for valpen og valpen kan bli redd for barna..


-Har du familiemedlemmer i husstanden som vanligvis ikke hjelper til/stiller opp –ikke tro at de vil stille opp nå –er du vant til å «dra lasset» alene, må du nok det med valpen også..


-Barna i familien skal IKKE ha ansvaret for valpen! Barn under 12 år skal f.eks ikke ha ansvaret for å lufte valpen når de kommer hjem fra skolen, eller for å gå turer med valpen generelt. Valpen er ALLTID de voksnes ansvar.


-Har du noen som kan stille opp hvis du plutselig skulle trenge hundepass? Eller har du råd til å plassere hunden på hundehotell (det er ganske dyrt)?


-Har du råd/tid til å gå på hundekurs? Har du ikke tid til hundekurs, bør du vente med anskaffelse av hund til du har bedre tid (selv om du var på kurs med den forrige hunden, betyr ikke dette at den nye hunden ikke trenger/fortjener å få gå på kurs)


-Har du fysikken til å gå gode turer med voffsen når den blir større? Og har du tålmodighet til å trene en liten villbass gjennom unghundsperioden?


-Sitter man allerede litt fast i «tidsklemma», er ikke dette tiden å skaffe seg en hund. Vent noen år, til barna er større, til du ikke reiser like mye i jobben eller ikke synes det er like viktig å dra på fest/på byen i helgene


-Vær forberedt på mye pelsstell, kloklipp og hundevask


-Sett deg litt inn i hva det vil si å få hund, særlig de to første årene med hund kan være litt utfordrende (hunder blir også «tenåringer»)


-Du får en ny bestevenn når du skaffer deg en hund. Han/hun vil elske deg til månen og tilbake og det aller beste hunden vet er å være sammen med deg. Det er viktig at du har like mye lyst og tid til å være sammen hunden. De er sosiale dyr og har du en 8-timers arbeidsdag, bør faktisk resten av dagen og helgene være dedikert til samvær med hunden (jada, det er lov å gå på butikken og å ta seg en tur på kino i blant) :-)


-Livet med hund er helt fantastisk. Etter å ha erfart hund i livet, vil man sjelden tilbake til tilværelsen uten hund. Men det er viktig å være godt forberedt. Denne hunden blir ikke lik den forrige hunden (det blir som å forvente samme adferd fra to søsken) – det blir helt annerledes –men like bra :-)

 

VIL DU FORTSATT HA HUND? DA ER DU VELKOMMEN TIL Å FYLLE UT VALPESØKNADSSKJEMAET HOS OSS 

 

 

unsplash