Om oss


Saga doodles er en erfaren oppdretter av Australsk Labradoodle. Vi holder til i landlige omgivelser på Fjære, mellom Sandefjord og Larvik.


Vi har stort fokus på helse, pregning av valper og å skape trygge og tillitsfulle følgesvenner. Innehaver, Iris er utdannet instruktør og adferdskonsulent og holder 4 populære valpekurs i året

Vi holder til på en nydelig beliggende gård med 20 måls boltreplass, mellom Sandefjord og Larvik. Gården er omgitt av åser, skog og jorder. På beitet nedenfor gården, gresser nabogårdens fjordinger i sommerhalvåret og hanen vår, Kåre sørger for vaktholdet på gården og at vi kommer oss opp om morgenen. Vi fant et kattekull på låven noen år tilbake og samtlige har flyttet inn i huset og sørger for at låve og kjeller holdes musefritt. Rådyr, rev, hare, ravn, hauk og ugle er våre nærmeste naboer og de kommer ofte på besøk. Dette er et godt sted å bo for både to og firbente. 

VÅR HISTORIE

Jeg, Iris Belinda Johansen Björnsdottir, født i 1978, kjøpte gården på Fjære i 2020. Jeg er utdannet og har lang erfaring som markdesanalytiker, men bestemte meg for å slutte i jobben og selge leiligheten i Oslo for å følge drømmen - å jobbe med hund. Jeg har jobbet med oppdrett av hunder siden 2012. jeg kan også legge til hundetrener (klikker), adferdskonsulent, hundefrisør og driver av hundehotell til cv-en.

Valpekurs og sosialiseringsdager 


Vi holder 4 valpekurs i løpet av året. Kursene holdes i helgene, lørdag og søndag. Gi oss beskjed om du ønsker å delta!

Vi har også begynt med vellykkede valpesosialiserings dager -dette er et gratis tilbud- ta med valpen for en gøyal dag med oss og andre to og firbente. Datoer for sommerhalvåret 2024 blir annonsert her og på vår facebookside.

I tillegg til avlsprogrammet vårt, har vi et lite hundehotell. Vi holder også valpekurs, valpesosialiseringsdager, hundefrisørkurs og vi kan tilby kvalifisert adferdskonsultasjon ved behov. 


For øyeblikket er vi totalt et team på 5 som jobber på gården. Vi har også blitt godkjent som lærlingsbedrift (som første hundeoppdretter i norge) og vår første lærling har kommet godt igang. 

Iris assisterte tidligere i treningen av førerhunder

Teamet

Karoline, vår hundefagpraktikant aktiviserer en av hotellgjestene våre

Vi er et relativt stort oppdrett og ser viktigheten av gode rutiner, dedikerte ansatte og grundig opplæring. Med bakgrunn i vår lange fartstid som oppdretter, har vi utviklet et eget program for pregning av valpene - dette for å sikre at alle valpene blir nøye fulgt opp og er godt nok rustet til å ta livet fatt i nye familier når den tid kommer. 

Vi er et team på totalt 5 som jobber på gården, og vår lidenskap er hunder. 


Iris: Eier og daglig leder. Utdannet hundeinstruktør (klikker), hundefrisør og adferdspedagog


Karoline: Hundefaglærling. Har gått dyrefaglinjen på Melsom og er nå utplassert her i 2 år og skal ta fagprøven i hundefag nå til våren. Tvi tvi!


Amanda: Valpepreger. Amanda kommer tre ganger i uken for å utelukkende jobbe med valpene innenfor Saga Doodles egenutviklede sosialiserings- og pregningsmodell


Feodor: Ansvarlig for hundehotellet. Feodor er bosatt på gården og har lang erfaring innenfor hundehotell yrket. 


Stian: Vaktmester og altmuligmann. Stian har eget oppdrett av hund og er like glad i hunder som resten av gjengen


Maria: Helgeavløser, så storesøster Iris kan få litt velfortjent fri iblant