RESERVASJONSPROSESSEN 

Vi gjør vårt ytterste for å kunne levere trygge, glade, sosiale valper i tråd med WALAs retningslinjer og rasestandard. Våre valpekjøpere skal føle seg trygge på at de blir ivaretatt gjennom hele reservasjonsprosessen fra det lille frøet er plantet til de henter med seg sin nye lille pirayakrokodille hjem -og også i tiden etter at valpen har kommet i hus.

VALPESØKNADSSKJEMAET


Alle som ønsker valp fra oss, fyller ut valpesøknadsskjemaet vårt og returnerer på mail. Her spør vi om alt fra navn og adresse, antall personer i husstanden til planer for hundeholdet, erfaring -samt tanker vedørende hundeoppdragelse. Vi bruker opplysningene i skjemaet til å se om søkers tanker rundt hundeholdet er forenelig med hva en kan forvente av en Australsk Labradoodle, men like viktig er valpekjøpers profil. Denne henter vi ut fra den enkeltes besvarelse og bruker så denne informasjonen når hver enkelt valp skal matches opp mot sine nye eiere. Vi elsker valpene våre og gjør det vi kan ut fra det lille vi vet om valpen når den er mellom 7-8 uker gammel, for at valpen skal komme til det hjemmet den vil blomstre mest i. Vi oppfordrer alle til å legge tanken om et bestemt utseende på hylla (mange har låst seg på bestemte farger etc) og heller tenke litt gjennom hvorfor man vil ha hund - hva er viktigst når man skal finne en ny bestevenn?

PRIS


For å komme på reservasjonslisten vår, betaler man reservasjonsgebyret på 5000,- Dette trekkes så fra kjøpesum når den tid kommer. Reservasjonsgebyret er kun refunderbart hvis det viser seg at vi ikke kan tilby deg valp innenfor den tidsrammen som er satt. 

Totalpris for valpen er 35 000,- 


Saga Doodles er momspålagte og betaler også skatt av valpesalget. 

Skjemaet er fylt ut og sendt, hva skjer nå?


Når skjema er fylt ut og returnert oss på mail, leser vi gjennom og svarer deg så raskt vi kan. Du vil så få beskjed om en Australsk Labradoodle vil kunne svare til dine forventninger og om du har fått plass på vår reserrvajonsliste. Ønsker man å stå på listen, betaler man reservajonsgebyret vårt. Dato for innbetaling av reservasjonsgebyr avgjør hvilken plass man har på listen.  Vi kontakter deg så på mail når det kommer valper til verden som kan passe deg og din familie ut fra deres ønsker. Det er også mulig å notere i skjema om man ønsker valp fra et kull som allerede er kommet til verden (annonsert på siden "Ledige valper"). Vi sender deg informasjon om besøksdagen vår samt dato for felles minikurs og henting. Du får også tilsendt kontonummer for betaling.Besøksdagen


Når valpene er 6 uker gamle er de klare for besøk. Vi legger besøksdagen til en helg og informerer i god tid om denne. Valpene er ikke fordelt enda når man besøker (det er først etter veterinærbesiktigelse og adferdstest ved 7 ukers alder). 


Det er alltid noen som lurer på hvorfor de ikke kan få komme og besøke valpene tidligere enn ved 6 uker -andre lurer på hvorfor de ikke kan få velge seg valp ut fra bildene vi deler i gruppen slik at de kan få hilse på "sin" valp på besøksdagen. 


Fra valpene blir født og frem til de er 6 uker gamle, er det mye som skjer. De første 2 ukene skal de ha absolutt ro og kun håndteres lett av hender de kjenner. Mellom 2-4 uker har de nok med å finne ut av seg selv og opp ned på verden, de skal ikke stresses i denne tiden. Når de er mellom 4-6 uker har vi begynt å gradvis introdusere dem for elementer de vil oppleve i hverdagen og utforskerfasen har begynt. Ved 6 uker er valpene litt mer robuste både fysisk og psykisk og vi mener de er klare for inntog av familiene. 


Et bilde forteller ingenting om valpens adferd og lynne. Da det er viktig for oss å finne riktige familier til valpene våre blir de først fordelt etter adferdstesten sin ved 7 ukers alder.

Facebookgruppe og valpemappe


Vi oppretter en egen facebookgruppe ca en uke etter at valpene kommer til verden. Denne er ment for familiene som skal ha valp fra kullet og vi vil oppdatere ukentlig med bilder og videosnutter frem til valpen hentes. Etter dette, kan familiene bruke gruppen til å dele bilder, erfaringer og kanskje planlegge søskentreff? (Vi stiller i så fall våre luftegårder til disposisjon). 


Vi sender også avgårde en utfyllende valpemappe med all informasjon ift å få en liten firbent i hus (blant annet foring, stuerenslighetstrening, hjemme alene trening, stimulering, sosialisering og pelsstell). Sammen med valpemappen får dere også utstyrslisten vår med det viktigste en valp trenger. Vi har en liten butikk og man kan handle i den både på valpebesøket og når man henter valpen.

Hentedag og mini-kurs


Valpene hentes den dagen de fyller 8 uker.  Vi setter av 2 timer til "mini-kurs valp i hus" og det blir anledning til å stille spørsmål. Så signerer vi kontraktene og det blir mulighet for å handle valpepakker eller annet i butikken vår. 

RESERVASJONSPROSESSEN OPPSUMMERT

En liten snutt fra en av våre "valpevisninger"

Hvorfor velge Saga Doodles

Helse og gemytt kommer først. Alle avlshundene i vårt program AD og HD røntges. Vi øyelyser og sjekker for patellaluksasjon. 

Valpene blir vaksinert, chippet, helsesjekket og får nødvendige ormekurer før avreise. Innehaver og flere av de ansatte har instruktør -og adferds-utdannelse. Hos oss "nerdes" det på høyt nivå og valpene følger en mijøtrening og sosialiseringsplan som er nøye tilpasset sin alder samt personlighet. Valpene preges både utendørs og innendørs, tas med til nye miljøer, får møte ulike mennesker og dyr og går gjennom en adferdstest i 7 uke. Ved hjelp av adferdstesten samt erfaringen vi opparbeider oss med hvert valpekull frem til de er 8 uker gamle - blir valpene fordelt på de ulike familiene. Saga Doodles er godkjent og medlem av Wala.orgØnsker du å komme på valpelisten hos oss, får du tilsendt et spørreskjema. Her svarer du på spørsmål som i neste omgang vil hjelpe oss å finne den valpen vi mener passer best hjemme hos nettopp deg. Når man har takket ja til valp fra et kull, får man tilsendt link til valpegruppen på facebook. Her leggges det ut bilder, videosnutter og informasjon i tiden frem til man henter valpen sin. Vi sender en valpemappe på mail, med mengder av informasjon om alt fra stuerenslighet, valpeoppdragelse og pelsstell. Ved henting av valpen, går man gjennom et 2-timers mini-kurs.
 Vi tilbyr valpebarnehage, hundehotell og har en butikk med alt av nødvendig utstyr til valpen din.
Vi er der hele veien og er ikke lenger enn en telefon eller mail unna, hvis du skulle trenge svar på spørsmål eller trenger litt støtte i valpeholdet.

Om noe skulle skje og dere ikke lenger har mulighet til å ha valpen, tar vi den selvsagt tilbake.


Tilbakemeldinger

"Hei

Vi hygger oss så veldig med Effy. Hun er superfin -og så utrolig vakker! Alt har gått bra. Lang biltur, båtturen over til øya vi bor på om sommeren. Hun sover og spiser og blir tøffere for hver dag som går." Det er en STOR lykke for oss. Takk og takk!"


Monica, Uvdal

"Du, må bare skryte litt mer av deg og dine Australske Labradoodler, vi er så glade og imponerte, han går rett inn i hjertet på folk, de stopper på gaten og skryter av han, på Gardemoen gikk han rolig rundt og damen bak skranken kom ut for å kose med han, hadde han med på jobb idag og han la seg ned under stolen min. Han er bare god!  lVet ikke om det er rasen, eller om vi bare har hatt sykt flax, rolig, tullete, morsom, fin å trene og veldig sosial."


Troels, Svalbard

"Hello! 

A small update from us:

Oskar eats well, is active and funny. Sleeps a lot. The nights have gone wery well, sleeping in his cage with his teddy bear. I have slept on the floor next to him. We have been training a lot, and he is so good! He always comes when we call him. We have started training him to be allone for a little while. When we step outside, he complains for a minute, then goes to sleep. We have a lot of fun and are so gratefull you picked us to be his family"


                             Monica

unsplash